Yeşil Enginar Tohumu (5 Tohum)
Yeşil Enginar Tohumu
Akdeniz mutfağının en nadide çeşitlerinden biri olan enginar kalbe karaciğere vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olması içerdiği lif sayesinde kilo vermeye yardımcı olması nedeniyle tam bir şifa deposudur. Bahçelerinizde yetiştirdiğiniz enginarlarınızla yaptığınız yemeğiniz sizlere yetiştirdiğiniz ürünü yeme zevki verecek hem de içerisinde bulunan vitamin ve minerallerle sizlere sağlıklı bir yaşam sunacak. Çok yıllık bir bitki olan enginar papatya ailesine mensuptur. Bakımı ve yetiştirilmesine özen isteyen bu bitki doğru şartlarda sizlere harika ürünler verecektir.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar,Sonbahar.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 6-12 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 8-24 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.
-Hedefimiz siz değerli bitki dostlarının %100 memnuniyetini sağlamaktır.