Şifalı Kişniş Aşotu Tohumu (100 Tohum)
Kişniş Aşotu Tohumu
Anadolu’da aşotu olarak da bilinen kişniş genellikle baharat olarak kullanılsa da yeşil yapraklarıyla maydonozgillerin en aromatik üyelerinden biri olan kişnişin bir çok faydalı özelliği bulunmaktadır. İçerisinde bulunan magnezyum, manganez ve demir sayesinde, cilde iyi gelip kan basıncını düzenler. Ayrıca kemik gelişiminde ve kötü huylu kolesterolü düşürmek gibi pek çok faydası bulunmaktadır.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar,Sonbahar.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 14-28 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 70-90 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 16-35 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.
-Hedefimiz siz değerli bitki dostlarının %100 memnuniyetini sağlamaktır.