Oturak Barbunya Tohumu (10 Tohum)
Oturak Barbunya Tohumu
Fasulye ailesinin esmerlerinden biri olan barbunya ülkemizde olduğu kadar dünya mutfağında da sıkça tercih edilmektedir. Diğer çeşitlerine göre erken olgunlaşır 60 ila 80 gün içerisinde olgunlaşıp sizlere merhaba diyeceklerdir. Son derece besleyici olan barbunya hemen hemen her toprak türünde zahmetsiz yetişecektir. Güçlü bitki yapısına ve yüksek verim potansiyeline sahiptir.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar, Sonbahar.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 6-8 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 60-80 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 13-24 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.
-Hedefimiz siz değerli bitki dostlarının %100 memnuniyetini sağlamaktır.