İtalyan Kırmızı Hindiba Tohumu (100 Tohum)
İtalyan Kırmızı Hindiba Tohumu
İtalyan hindiba veya radicchio olarak da bilinen kırmızı hindiba. Yaprakları baharatlı ve acımtırakdır. Bitkinin kök kısımları kurutularak öğütülür, baharat olarak kullanılır ya da çiğ olarak salatalarda kullanılır. Bahçe ve tarla yetiştiriciliği için uygundur. Tohum ekimden önce hiçbir ön uygulama istemez. Doğrudan dış mekânda ekimini gerçekleştirebilirsiniz.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar ve Yaz ayları.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 14-21 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 80-90 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 20-24 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.
-Hedefimiz siz değerli bitki dostlarının %100 memnuniyetini sağlamaktır.