Gül Biber Tohumu (10 Tohum)
Gül Biber Tohumu
Ülkemizde gül biberi veya çan biberi olarak bilinen bir biber çeşididir. Taze tüketimin yanı sıra salsa sosu, acı biber sosu ve toz biber yapımında oldukça fazla tercih edilmektedir. Sahip olduğu eşsiz lezzete rağmen ülkemizde pek tanınmayan gül biberinin yetiştirmesi ve bakımı kolaydır. Hızla büyüyen bitkinin meyveleri olgunlaştıkça yeşilden turuncuya ve ardından kırmızıya dönüşür. Hem iç mekanda hem de bahçelerde yetiştirmek için oldukça idealdir.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar ve Yaz ayları.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 12-18 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 70-80 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 24-28 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.
-Hedefimiz siz değerli bitki dostlarının %100 memnuniyetini sağlamaktır.