Geleneksel Roma Salkım Domates Tohumu (10 Tohum)
Geleneksel Roma Salkım Domates Tohumu
Yemeklik, salçalık ve taze tüketime uygun çok yüksek verimli bir domates çeşididir. Fide dikiminden yaklaşık 70 gün sonra orta büyüklükte, az asit barındıran ürünler verir. Kokusu ve tadının marketlerde bulunan domateslerden farklı olduğunu kendi ürettiğiniz Roma domateslerini topladığınızda anlayacaksınız. İşlenmemiş, ilaçsız, geleneksel tohumdur. Yetiştirdiğiniz domateslerden tekrar tohum alabilirsiniz.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran,Temmuz ayları.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 5-13 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 70-80 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 12-15 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.