Geleneksel Peynir Biberi Tohumu (50 Tohum)
Geleneksel Peynir Biberi Tohumu
Ortalama 7 cm boylarına sahip, tatlı, gevrek, lezzetli bir biber türüdür. Hem taze tüketime, hem de dolmalık olarak kullanılmaktadır. Adından da anlaşıldığı üzere içini mozzarella peyniri ile doldurulup sofraları renklendirmek isteyen kişilerin tercihidir. Fide dikiminden ortalama 80 gün sonra taze biberleri dalından toplayabilmek mümkündür. Bu biber türü için güneş çok büyük önem arz etmektedir. İyi güneş alan her yerde yetiştirebilirsiniz. Saksı yetiştiriciliği için de uygundur.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; Ocak,Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 10-21 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 80-90 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 18-24 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.