Geleneksel Pazı Tohumu (50 Tohum)
Geleneksel Pazı Tohumu
Pazı, ıspanakgillerin boyutça en büyük üyelerinde biridir. İçerisinde bulunan demir potasyum magnezyum C ve K vitaminleri yönünden bir hayli zengin Anadolu’da da sıkça kullanılan harika bitkilerden biridir. Üstelik bakımı ve yetiştirilmesi de bir hayli kolaydır. Tüm bölgede yetiştirilir. Uzun ömürlüdür ve birden fazla hasat edilebilir. Taze tüketime uygundur.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar,Sonbahar.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 7-14 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 50-60 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 24-35 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.
-Hedefimiz siz değerli bitki dostlarının %100 memnuniyetini sağlamaktır.