Doğal Şalgam Tohumu (500 Tohum)
Şalgam Tohumu
Kök bitkilerinin en çok bilinen türlerinden biri olan şalgam, ılıman bölgelerde kolayca yetiştirilebilmektedir. İçerisinde pek çok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Beyaz ve kırmızı alacalı yapıya sahiptir. Ülkemizde suyu, siyah havuçla birlikte fermente edilerek lezzetli ve en çok tercih edilen içeceklerden bir tanesidir. Yüksek sıcaklılara dayanıklıdır. Şekli ve rengi itibariyle en çok tutulan çeşittir.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; Yaz,Sonbahar.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 6-10 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 35-40 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 12-18 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.
-Hedefimiz siz değerli bitki dostlarının %100 memnuniyetini sağlamaktır.