Geleneksel Kök Kereviz Tohumu (1000 Tohum)
Kök Kereviz Tohumu
Eşsiz sebzelerden biri olan kereviz, içerisinde bulundurduğu vitaminler ve minerallerle son derece besleyici bir bitkidir. Yaprak kısımları da tüketilebilen kerevizin tüketimi yüzyıllar öncesine dayanmakta olup hatta destanlara dahi konu olmuştur. Faydalarını da sayacak olursak hipertansiyona birebir, güçlü antioksidanlardan biri olan kereviz karaciğerin kendisini temizleyip yenilemesinde, yüksek sıvı oranına sahip olmasından dolayı böbreküstü bezleri için eşsiz bitkilerden biri. Yine yüksek sıvı oranına sahip olmasından dolayı da bir hayli düşük kalorilidir. Yuvarlak şekilli ve sıkı dolguludur.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar,Yaz.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 15-20 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 100-110 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 20-25 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Diğer
-Her alışverişinizin yanına Hediye Tohumlar ilave ederek ve zarar görmeyecekleri şekilde paketleyerek adresinize kargolama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
-Ürünlerin yanında detaylı Türkçe tohum ekim kılavuzu göndererek tohumların ekim aşamasından yetiştirme aşamasına kadar tüm bilgilere yer veriyoruz.
-Tohum Cenneti olarak sertifikalı ve en kaliteli, taze ürünleri en hesaplı şekilde sizlere sunmaya çalışmaktayız.
-Hedefimiz siz değerli bitki dostlarının %100 memnuniyetini sağlamaktır.